Dobre misli in voščila skozi čas
17.10.2017
Medgeneracijsko društvo Mozaik generacij je v soboto, 14. oktobra 2017, organiziralo Enodnevno medgeneracijsko srečanje, Medgeneracijski tabor na temo »Dobre misli in voščila skozi čas.« Na srečanje ki je potekalo v Medgeneracijskem centru in prostoru Mladinskega društva na Polzeli, se je zbralo lepo število udeležencev.

Na začetku druženja smo spletli Pajkovo mrežo prijateljstva, kot uvodno igro v tabor, ki nam je omogočila, da smo se spoznali, se naredili vidne in si postali bližje. Srečanje smo nadaljevali v več skupinah, kjer smo se pogovarjali o praznovanju nekoč in praznovanju danes, spoznavali obrede in načine podajanje voščil skozi čas. Na ustvarjalni delavnici pa je vsak sam izdelal voščilnice, ki jo je odnesel domov. Mlajši udeleženci so bili najbolj navdušeni v delavnici, kjer so se pogovarjali o tradiciji afriške glasbe in igrali na bobne.

Druženje je bilo medgeneracijsko, prijetno in koristno, za predstavnike vseh treh generacij, ki so aktivno preživele čas, ob pogovoru, ustvarjalnih igrah, glasbi in osebnem druženju.

Marjana Šmajs