Mozaik generacij na slavnostni akademiji v Celju
20.6.2017
Ponosni voditelji in člani pogovornih skupin Medgeneracijskega društva Mozaik generacij Polzela, smo se v četrtek 1.6.2017 udeležili slavnostne akademije ob obeležitvi 30 letnice programa Skupine starih ljudi za samopomoč, kateri program na nacionalni ravni povezuje Zveza društev za socialno gerontologijo Slovenije.

Prireditve, ki jo je povezoval Rok Kužel, se je tega dne udeležilo 1200 udeležencev iz cele Slovenije, ki se tedensko povezujejo v pogovornih skupinah.

Navzoče je pozdravila predsednica Zveze društev za socialno gerontologijo Slovenije Zorica Škorc. Sledil je pozdravni nagovor častnega pokrovitelja dogodka predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja. Ob koncu svojega nagovora je le-ta dejal, da je prijetno presenečen nad programi za starejše ljudi, ki se izvajajo. Poudaril je, da delamo prave stvari, na pravi način. Vsem zbranim je predsednik  Republike Slovenije ob jubileju čestital za njihovo delo, čestital je vsem prostovoljcem. Izrekel je zahvalo za pomemben prispevek k bolj kakovostnemu življenju nas vseh.

Zbrane so v nadaljevanju medgeneracijsko razveselile mlade pevke zbora Junior Carmina Slovenica pod vodstvom Jasne Drobne, z glasbeno-plesnim projektom Škatlica z gumbi. Vtise, utrip v skupinah, kjer je temeljna dejavnost pogovor, pa je skozi doživljanje prostovoljke in članice skupine podelila Ema Brelih. S srčnostjo in iskrenostjo je vse navzoče ganila dr. Sanela Banović, zdravnica na gastroenterološkem oddelku Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana, ki je tudi poudarila pomen osebnega stika komunikacije, ki pomembno izboljša kakovost življenja v vseh obdobjih. Slovesnost je s svojim nastopom sklenila vokalna skupina Sonus.

Marjana Šmajs