ZANIMIVO JANUARSKO SREČANJE
12.1.2015
Na januarskem medgeneracijskem srečanju smo bili radostni zanimanja krajanov, ki so se v velikem številu odzvali povabilu na predavanje z naslovom »KOLONHIDROTERAPIJA – NARAVNO  RAZSTRUPLJANJE  TELESA,  ki ga je izvedel kolonhidroterapevt Rok Černelč, terapevtski maser in svetovalec za zdravo življenje.

V današnjem času se vse več ljudi srečuje z zaprtjem, diarejo, vetrovi napenjanjem. Veliko težav nam povzročajo paraziti in zajedalci. Samo deset odstotkov celotne populacije ima optimalno prebavo.
Predavatelj je opisal osnovne funkcije delovanja in naloge črevesja, ki ga zaradi izredno vitalnih funkcij imenujemo tudi drugi možgani. Lahko bi rekli, da je črevesje motor našega telesa. Izvedeli smo nekaj o zgodovini čiščenja črevesja, o globinskem kristirju – hidroterapiji
črevesja.
Življenje in bolezen nastajata v trebuhu in zelo pomembno je, da poskrbimo za čisto črevesje ter za razstrupljanje telesa, ki je odlična preventiva za naše zdravje.
Povedal je, da je vrsta in kakovost hrane, ki jo uživamo in iz nje gradimo telo življenjskega pomena v vsakem obdobju življenja. Kakovostna prehrana obnavlja ter pomlajuje celice in tkiva. Vpliva tudi na procese izločanja, s katerimi se odpadne snovi izločajo iz telesa.
Izločanje neprebavljene hrane in drugih odpadnih snovi je enako pomembno kot pravilna prehrana in vsrkavanje hranilnih snovi. Običajno se ne zavedamo, da neučinkovito izločanje odpadkov iz telesa povzroča močno vrenje in gnitje v debelem črevesu. Če to prezremo in ne ukrepamo, lahko pride do hudih zdravstvenih težav. Če uživamo klasično “meščansko” hrano, ki jo neštete oblike predelave dramatično razvrednotijo, debelo črevo ne more uspešno opravljati svoje naloge in pogosto se pojavlja zaprtje.

Izkušnje kažejo, da se izločanje najhitreje uredi s pravilno prehrano, torej z uživanjem čim več surovega sadja in zelenjave, s pitjem svežih sadnih in zelenjavnih sokov ter z redno, intenzivno telesno vadbo.
Po predavanju je potekal sproščen pogovor, postavljenih je bilo veliko vprašanj, na katere  nam je predavatelj podal izčrpne odgovore.

Vabljeni na ponovno srečanje
v četrtek, 5. 2. 2015  ob 16.00 uri na večer, posvečen kulturi,
z naslovom KUGA v literarni upodobitvi
Predava dr. Gizela Polanc Podpečan
Marjana Šmajs