Aktivnosti medgeneracijskega centra na Polzeli
17.10.2016
V septembru smo po krajših počitnicah, ko smo se oddahnili od vročih poletnih dni, ponovno pričeli aktivnosti v Medgeneracijskem centru.

Poleg rednih tedenskih programov: Nordijske hoje, Telovadbe za starejše in Šahovskega krožka, smo dodali ob torkih tudi Rusko kegljanje, ki poteka na Kegljišču Doma upokojencev v Šeneku, ob 16. uri. Vabljeni, da se pridružite.

Tudi ljubitelji narave se po novem srečujemo vsako sredo na krožku Do zdravja z naravo. Krožek poteka že drugo letom pod mentorstvom biologinje magistre Cvetke Čulk Mastnak. V tem času smo spoznali bogastvo rastlin , ki rastejo okoli naših hiš, travnikov in gozdov in vabijo, da si jih naberemo, posušimo ali drugače uporabimo.
Narava nam ponuja zdravilne rastline, ki se lahko uporabijo tudi kot živila in nam ni potrebe segati po dragih prehranskih dopolnilih. Zdravilne rastline si lahko tudi ogledamo in si jih izmenjujemo.
Na našem zadnjem srečanju smo delali tinkture iz zdravilnih zelišč, ki smo jih prinesli od doma.

V novembru pričnemo s Šolo poglabljanja vase z meditacijo, ki jo vodi Tjana Burger, bioterapevtka in trenerka za osebnostni razvoj. Šola je namenjena vsem tistim, ki želijo v sebi odkriti notranjo moč in jo uporabiti na vsakem koraku. Presegali bomo strahove, ki nam ne dovolijo polno zaživeti. Spoznavali bomo ljubezen do sebe in okolja, ki nas obdaja.
Če si iskalec življenja in notranjega miru si prava oseba, da se nam pridružiš.
Srečanje bo potekalo vsak ponedeljek ob 17. uri.


Marjana Šmajs