Evropski teden mobilnosti od 16. do 22. september 2016
15.9.2016
Občina Polzela letos aktivno sodeluje v Evropskem tednu mobilnosti (ETM), ki ga obeležujemo med 16. in 22. septembrom in predstavlja najbolj razširjeno kampanjo za trajnostno mobilnost na svetu. Evropski teden mobilnosti zaznamuje predvsem Dan brez avtomobila, to je četrtek 22. septembra. Na ta dan se bo na parkirišču ob občinski zgradbi zvrstila vrsta aktivnosti, ki sovpadajo z letošnjim sloganom Evropskega tedna mobilnosti, ki se glasi »Pametna mobilnost za gospodarsko uspešnost«.

Vabimo vse občane, da se nam pridružijo na osrednji prireditvi in s tem podprejo tudi aktivnosti, ki jih promoviramo z namenom ozavestiti ljudi, da bi nekaj naredili za zmanjšanje onesnaženosti, ki jo povzroča promet. Ne gre pa samo za zmanjševanje onesnaženosti zraka ali hrupa, ampak tudi za izboljšanje kakovosti življenja na drugih področjih.

Letošnji ETM se tesno navezuje na pripravo Celostne prometne strategije Občine Polzela. V ta namen bodo na dogodku prisotni tudi pripravljavci Celostne prometne strategije (Razvojni center Inženiringi Celje d.o.o.), ki bi želeli slišati še dodatna mnenja polzelskih občanov o trenutni in prihodnji prometni ureditvi vaše in naše občine.

16. september - pričetek z uvodnim videonagovorom komisarke Violete Bulc

22. september od 7.50 in 18.00, Dan brez avtomobila,  z zaključno prireditvijo ob 16. uri na parkirišču pred občinsko stavbo na Polzeli

Zbiranje rabljene športne opreme, več na  letaku v prilogi

Dokumenti: