PRVO MEDGENERACIJSKO SREČANJE PO POČITNICAH
12.9.2014
Po krajših počitnicah smo se prvi četrtek v septembru zopet srečali v našem Medgeneracijskem centru. Pester uvodni program s tremi plesnimi točkami in prisrčnimi recitali, so nam pripravili učenci OŠ Polzela.
V naši sredini pa smo tokrat gostili Mileno Matko, ki nam je predstavila svojo knjigo in delavnico Pot do srca s katerimi  nam je odgovorila na številne skrivnosti,  ki jih nosimo v sebi pa ne vemo od kod izhajajo. Razkrila nam je, da nas neštetokrat življenje z vsakodnevnimi problemi, boleznimi in neuspehi usmerja v to, da bi se zazrli vase. Da bi pogledali, kje tičijo vzroki za naše težave, zakaj smo nesrečni, bolni, zakaj ne najdemo globoke partnerske ljubezni, zakaj z otroki ne moremo razviti čudovitega odnosa, zakaj nikakor, pa če se še tako trudimo, ne moramo ustvariti obilja, zakaj nas muči nespečnost ali pa imamo občutek, da v hiši  straši… Odgovori so v nas samih in ko pogledamo resnici v oči, spustimo težo odvečne prtljage ter se zavemo, kdo smo, zakaj živimo in kaj je naše poslanstvo, se življenje prične čudežno spreminjati. Vsak človek ima namreč poleg telesa in razuma tudi dušo, ima srce, ki mu nežno šepeta o tem, kaj naj bi v življenju dosegli, se naučili, po kateri poti naj bi stopali. Nikoli ni prepozno in da se, kot je teta Pehta v Kekcu modro dejala, da za vsako bolezen rožca raste, tako se za vsakega človeka najde rešitev trenutne situacije. Vredno je videti, slišati, ljubiti – doživljati vso lepoto samega sebe, svojega srca, čudovite  narave, človeštva kot celote.
Namen delavnic »Pot  Srca« je, da zopet postanemo Človek z veliko začetnico. S pomočjo iger  drug drugemu odstiramo življenjske zgodbe, meditiramo, prisluhnemo kanaliziranim sporočilom, se predajamo zdravilni moči glasbe, beremo zgodbe…. Se skupaj smejemo in solze sreče brišemo….. Raziskujemo najgloblje globine našega obstoja, ki prinašajo pozitivne rezultate tako na Mentalnem, čustvenem kot tudi na fizičnem in duševnem nivoju. V sebi znova začutimo ljubezen, radost, obilje.

Začutimo utrip srca. Začutimo življenje.

Naslednje srečanje bo 18. 9. 2014 ob 17 uri v Mali dvorani kulturnega doma, kamor ste lepo povabljeni.


Marjana Šmajs