Srečanje z Melanijo Verbe
18.9.2018
V prostorih medgeneracijskega centra smo se po kratkih počitnicah srečali zopet v četrtek, 6. septembra 2018, na zanimivem predavanju o Bachovi cvetni terapiji, ki ga je pripravila Melanija Verbe iz Društva Spirit.

Izvedeli smo, da je angleški zdravnik Edvard Bach že v 30 letih prejšnjega stoletja iskal zdravila za zdravljenje vzrokov bolezni in ne zgolj za odpravljanje bolezenskih simptomov. Njegova želja je bila najti zdravilo, ki bi ljudem resnično pomagalo. V svojem dolgoletnem raziskovanju je ugotovil, da bolezni izhajajo iz človeške neusklajenosti z dušo in okoljem v katerem živimo. Vzroke, da ljudje zbolimo, je začutil čustvenih stanjih kot so strah, ravnodušnost do okolja, osamljenost, negotovost, malodušje in obup, pretirana skrb za druge in dovzetnost za vpliv drugih.

Verjel je, da lahko najpreprostejše stvari najdemo v naravi, zato je iskal prav tam. Nabiral je rastline, ki so divje rasti v neokrnjeni naravi  in ugotavljal vitalni zapis posamezne rastline. Razvil je celovit sistem z 39 rastlinami, osnova zdravljenja pa je prenos energije iz rastlin preko njihovih cvetov v kapljice. Obstaja 38 osnovnih esenc  in 15 miljonov kombinacij.

Na našem srečanju, ki je potekalo v prijetnem vzdušju smo obiskovalci izvedeli veliko koristnega in bili enotnega mnenja, da srečanje Melanijo še kdaj ponovimo.

Marjana Šmajs