Ko postanejo lastovke pečenka in poljubček žep
4.5.2018
To se je zgodilo 12. april 2018, ko smo se s katalonščino družno spopadli učenci OŠ Polzela, bralna skupina Mravljice iz Medgeneracijskega centra in knjižničarka Občinske knjižnice Polzela Renata Novak.

V bralni skupini spremljamo med drugim tudi aktualne dogodke in zaradi tega smo raziskale zgodovino in sedanjost Kataloncev. Izdelale smo plakat, poslušale njihovo glasbo, brale pesmi v prozi katalonskega pesnika in knjižničarka Alja Bratuša nam je organizirala medgeneracijsko branje ob prevajanju slikanice katalonske pisateljice Rocio Bonilla Kakšne barve je poljubček.

Brez njene pomoči, napotkov, spretnosti učencev in znanja pri delu z računalniki, ki ga imajo mladi ter računalnikov s programi Word, Google prevajalnik, Entrauslator Online, bi večini Mravljic trda predla. To je bilo naše četrto druženje z učenci OŠ Polzela. Domenili smo se, da bomo s tem nadaljevali tudi v prihodnjem šolskem letu.

Tako dobro dene ljubeznivost vodstva šole, prikupna zadrega starejše in mlajše generacije, ko se spoznavamo, sodelujemo, in vselej smo zadovoljni z raziskanim ali ustvarjenim. Na koncu druženja se skupno sladkamo bodisi v šoli ali v našem centru. Hvala šolskim kuharicam in našim članicam, ki znajo dobro peči.

In tako je za nami še ena prisrčna, zabavna izkušnja.

Zinka Vybihal in Julijana Veber