RAZSTAVA »ŽENA – MATI«
20.3.2017
V mesecu marcu, ki je ženskam še posebej naklonjen, praznujejo kar dva praznika, Dan žena in Materinski dan, se o njih piše in govori več, kot običajno. Ena izjemnih pozornosti in velik poklon je zagotovo razstava »Žena – mati«, ki jo je pripravilo KUD Polzela, likovna sekcija Kulturno društvo Andraž nad Polzelo in učenci OŠ Polzela.

Hvaležnost sodelujočim je ob začetku otvoritve razstave s posebej izbranimi besedami izrazil predsednik KUD Polzela Marko Slokar. Zahvalil se je vsem 59 razstavljavcem in razstavljavkam, vsakemu posebej pa sta z vodjo likovne sekcije Mojco Korošec podelila cvet in priznanje za sodelovanje na razstavi.

V različnih tehnikah razstavlja 59 likovnikov amaterjev, od tega 19 mladih iz OŠ Polzela. O razstavi je govorila Regina Mratinkovič, v kulturnem programu je nastopil otroški pevski zbor Polžki OŠ Polzela pod vodstvom Mojce Rodič, na klavirju pa jih je spremljala Mija Novak in recitatorka Stanka Kopušar.

Razstavo je odprl župan Jože Kužnik in marčevskim slavljenkam čestital in jim zaželel vse dobro. Razstava je odprta v mali dvorani Kulturnega doma na Polzeli do 23. marca, od 24. marca do 21. aprila 2017 pa v Gradu Komenda.

46 del, ki  jih je prispevalo 40 likovnikov  so namenjena prodaji, izkupiček pa za Županov sklad.

Tone Tavčer