KULINARIČNA DELAVNICA V ANDRAŽU
16.3.2017
V marcu nam pomlad že trka na vrata, ptički veselo žvrgolijo in prve cvetice že cvetijo. Vsakega izmed nas vse to razveseljuje in ga z energijo navdihuje. Tako smo tudi članice kulinarike polne pomladnega navdiha, izvedle v torek, 7. marca 2017 kulinarično delavnico pod nazivom »Pekovske dobrote in nekaj na žlico «.

Udeležba na delavnici je bila zelo številčna. Poleg članic sekcije so na njej sodelovale tudi druge udeleženke. S spretnostjo in dinamiko smo sodelovale pri pripravi zelenjavno-mesne juhe in gobove juhe z ajdovo kašo, pod budnim očesom naše članice, Marjance Strnišnik. Z zanimanjem pa smo tudi spremljale izkušenega in spretnega peka Emila Pocajta. Izdelovali smo preste, žemljice, zajčke, pletenice, srčke in pa seveda za malo humorja tudi moške »lulčke«. Delavnica je vseskozi potekala zelo koristno, poučno in seveda tudi humorja in dobre volje ni manjkalo.

Po tem, ko so bile juhe kuhane in pekovske dobrote pečene, smo z veseljem nadaljevale s pokušino. Na naše povabilo se nam je pridružilo tudi nekaj partnerjev, da je bilo vzdušje še bolj zanimivo. Na kraju smo še nazdravili članicam, ki so v februarju praznovale rojstni dan, one pa so nas vse pogostile še z dodatnimi dobrotami. Delavnica je bila izredno dinamična, aktivna in zanimiva, z veliko smeha in dobre volje. Za vse sodelujoče je bila izredno koristna, za pridobivanje novih znanj v zvezi s pripravo in kuho zdravih, okusnih juh, ter zanimivih in dobrih pekovskih izdelkov. Hkrati smo ob prijetnem druženju, že razmišljale o novih temah, za naslednje delavnice KD Andraž, sekcije kulinarika.

Jelka Oder