JUBILEJNIH 90 LET IVICE KRAŠOVIC
7.1.2019
Ivica Krašovic je  24. decembra 2018 dopolnila 90 let. Ob tem častitljivem jubileju so jo obiskali župan Občine Polzela Jože Kužnik, župnik Jože Kovačec ter predstavniki različnih društev: društva upokojencev Gertruda Terčak, župnijske Karitas Blaž Jelen, Krajevne organizacije Rdečega križa Olga Hočevar.

Gospa Ivica se je rodila kot tretje dekle skromni, zelo verni družini na dan svetega večera. Za njo so prijokali na svet še brat in tri dekleta. Sedem otrok, oče Ciril in mama Frančiška so stanovali v Mešičevi zidanici. Imeli so se radi, nikoli se niso prepirali, vedno pa molili in prepevali. Ivico molitev, petje v cerkvi in pred spanjem še vedno pomirja ter osrečuje.

Odraščala je in pri 15 letih odšla služit za eno leto na Gomilsko. Nato je morala v Arbeitsdienst (med drugo svetovno vojno je bila to delovna služba) v tovarno Juteks v Žalcu. Bila je slabotna, stroji zanjo pa preveliki. Poslali so jo v Rogatec, kopat strelske jarke. Ker tudi tega ne bi zmogla, so jo premestili v kuhinjo. Zanjo je bilo tudi to delo pretežko. Ko si je med dopustom doma poškodovala roko, se na delo ni več vrnila.

Rada je šivala. Svoji najmlajši sestri Betki je ročno zašila vse kapice in oblekice. Starši so jo  poslali v šiviljsko šolo v Braslovče, ki jo je z veseljem končala.

Včlanila se je v igralsko skupino, pevski zbor in  tam spoznala svojega moža Alojza. Leta 1954 se je poročila. Leta 1958 pa zaposlila v tovarni nogavic na Polzeli. Z možem sta si ustvarila dom in družina se je povečala za hčerko Slavico in sina Janeza.

Gospa Ivica je že dolgo vdova, živi s hčerko Slavico, njen prvi sosed pa je sin Janez s svojo družino.

Je ponosna babica vnukom Katji, Morisu in Marselu ter prababica Benjaminu.

Olga Hočevar