OBČINA POLZELA SMO LJUDJE
5.12.2018
Na Ta veseli dan kulture, 3. 12. 2018, smo s spoštovanjem radovedno in ponosno prvič odprli platnice knjige, ki smo se je neizmerno veselili. Njen naslov je OBČINA SMO LJUDJE: dvajset let Občine Polzela (1998–2018).

V pogovoru, ki ga je vodila Jolanda Železnik, sta podrobnosti o njej predstavila Jože Kužnik, župan Občine Polzela, in Janko Germadnik, avtor besedila. Knjiga je izšla v 1000 izvodih, tekst pa je preveden tudi v angleščino, zato bo lahko knjiga tudi odlično protokolarno darilo, s katerim bo glas o nas slišan tudi prek meja Slovenije. Poseben čar pa dajejo knjigi tudi skrbno izbrane fotografije.

S knjigo bomo ustavili čas. Z njo si bomo greli dlani in božali dušo. Z njo se bomo ponašali, ker pripoveduje o nas, o lepotah naše občine, rasti in napredku, zanimivostih in znamenitostih. Z njo bomo želeli sobivati. Z njo bomo širili utrip zadnjih dvajsetih let, ki pripadajo naši samostojnosti.

Decembrski večer je bil prežet z vonjem svežih platnic, grele pa so ga tudi naše bližine. Avlo gradu Komenda so občanke in občani napolnili do zadnjega kotička.

Dogodek, s katerim smo zaokrožili praznovanje 20-letnice Občine Polzela, je s pevskim nastopom obogatila sopranistka Nataša Zupan ob klavirski spremljavi Mihe Haasa.

Jolanda Železnik