ZADNJE JESENSKO SREČANJE ČLANOV IN ČLANIC GMD POLZELA V TEM LETU
9.10.2018
GMD Polzela je pripravilo za svoje člane in članice zadnje jesensko srečanje-ekskurzijo v tem letu in to v soboto, 6. oktobra 2018. Zbrali smo se ob 8. uri zjutraj na terasi Gostišča Rimljan v Šempetru in po pozdravnem govoru predsednika Franca Uratnika in jutranji kavici, veselo sedli v avtomobile in se odpravili do najbližjega gozda poiskati primerke gob za razstavo.

Seveda smo svoje jeklene konjičke pravilno parkirali ob poteh, ki vodijo v gozd in se s košarami v rokah podali gobji sreči nasproti. Ob vračilu do avtomobilov smo ugotovili, da smo našli veliko različnih vrst gob in da bo razstava zelo raznolika. Seveda pa smo uspešnost in rahlo utrujenost tudi primerno proslavili z malico, ki smo jo postregli na pogrnjeni mizici, katero je kar iz prtljažnika potegnil gobar Peter. Pa kaj še čemo več! Prijetnega druženja so se še ptički razveseli in se oglašali visoko v krošnjah dreves.

Po dobrih dveh urah smo se sproščeni vrnili nazaj na teraso Gostišča Rimljan in pripravili res lepo in bogato razstavo gob s pomočjo našega mentorja Antona Polerja. Njegovemu izvirnemu predavanju, ki je sledilo, smo vsi z zanimanjem prisluhnili. Ob slovesu je bilo dogovorjeno, da takšna srečanja načrtujemo tudi v prihodnjem letu.

Marta Uratnik