8. TABOR LJUBITELJSKIH SLIKARJEV IN FOTOGRAFOV SLOVENIJE
10.7.2018
Na Gradu Komenda na Polzeli se je 1. julija 2018, pod okriljem Zveze Likovnih Društev Slovenije, odvijal  8. TABOR LJUBITELJSKIH SLIKARJEV IN FOTOGRAFOV SLOVENIJE.

Tabor, ki ga organizira ZLDS s pomočjo likovnih društev po Sloveniji, je vsakoletni dogodek zveze in letošnji je bil izpeljan s skupnimi močmi KUD Polzela. Tabor ljubiteljskih slikarjev in fotografov Slovenije, je projekt namenjen druženju med člani posameznih društev in nima tekmovalnega značaja. Na taboru lahko sodeluje kdorkoli, ne glede na članstvo v zvezi ali društvu ter ne glede na predhodno znanje.

Letošnjega se je udeležilo dvainštirideset ustvarjalcev, ki so iskali navdih za svoje ustvarjanje na gradu Žovnek, dvorcu Šenek, gradu Komenda in  drugih lokacijah v okolici Polzele.

V pozdravnem nagovoru sta udeležence pozdravila predsednik KUD Polzela, Marko Slokar in predsednica Zveze Likovnih Društev Slovenije, Klavdija Sitar.

Prijetno druženje, ki je kar prekmalu minilo, se je končalo v poznih popoldanskih urah, z mislijo na čimprejšnjo ponovitev. Vsa oddana dela sodelujočih bodo prikazana na razstavi, katere otvoritev bo 15. septembra 2018 na gradu Komenda.

Klavdija Sitar