DIAMANTNO SV. MAŠO OBHAJAL DUHOVNIK JANEZ BRAČUN
5.7.2018
V sredo, 4. julija je v kristalni dvorani Doma upokojencev na Polzeli, duhovnik Janez Bračun, sicer kurat v domu, obhajal 65 let mašništva, diamantno sv. mašo.

Tej svečanosti so se pridružili stanovalci doma, domsko osebje, prijatelji, dekanijski duhovniki in celjski škof msgr. dr. Stanislav Lipovšek, ki je skupaj z slavljencem, dekanom dekanije Žalec Mirkom Škoflekom vodil obred ob spremljavi mešanega pevskega zbora Šeneški glas, ki ga vodi Breda Kralj, v njem pa nastopajo stanovalci doma.
-------------------------------------------------------------------------------------------------
Janez Bračun rojen: 10.12.1926 v Podčetrtku;  mašniško posvečenje: 29. 6.1953 v Mariboru.  Službovanja: 1953-1954 duhovni pomočnik v Podsredi in Kozjem; 1954-1960 kaplan v Grižah; 1960-1967 župnijski upravitelj v Grižah; 1967-1971 župnijski upravitelj na Rečici ob Savinji; 1971-1994 župnik na Rečici ob Savinji; od 1994 kurat v Domu upokojencev na Polzeli.
-------------------------------------------------------------------------------------------------

Škof Lipovšek (teden prej je obhajal zlato sv. mašo) je v pridigi poudaril, da je to jubilej, ki ga med duhovniki dočaka malokdo. Poleg 65 let mašništva praznuje letos tudi 92 rojstni dan, kar je tudi častitljivi jubilej.

Po končani sv. maši je številne, ki so se zbrali in počastili duhovnika Janeza Bračuna nagovorila direktorica Doma upokojencev Polzela, Eva Lenko, nato podžupan občine Polzela Igor Pungartnik, sledila pa je čestitka s posebno pesmijo za diamantno sv. mašo, ki jo je spesnil in zapel Tone Kač. Ob koncu se je dekan Mirko Škoflek vsem zahvalil, še posebej pa domskemu osebju, da so jubilej proslavili tako slovesno.

Tone Tavčer

Na slikah nekaj foto utrinkov s diamantne sv. maše Janeza Bračuna.