SEDEM NAJ POLZELSKIH DEVETOŠOLCEV, NAJBOLJŠIH GLASBENIKOV IN NAGRAJENKA LITERARNEGA NATEČAJA NA ŽUPANOVEM SPREJEMU
14.6.2018
Na gradu Komenda je 13. junija dopoldan potekal že tradicionalni Županov sprejem najboljših učencev Osnovne šole Polzela in učencev Glasbene šole Risto Savin Žalec.

Povabilu župana Jožeta Kužnika so se odzvali vsi najboljši učenci preteklih devetih let. Ob sproščenem klepetu, ko so sošolci še sedli skupaj kot osnovnošolci so se naužili tudi sladkih pregreh. O svojih dosežkih in nadaljnjih načrtih so tudi sami spregovorili: Teja Pikl, Nuša Žerjav, Nika Sitar in Tilen Riosa Novak z razredničarko Lučko Rančigaj ter Nina Lorenčak, Maša Medvešek in Alina Stropnik z razredničarko Natašo Jesenko. Ponosa nad najboljšimi niso skrivale niti šolska psihologinja Katja Čeh, pomočnica ravnateljice Simona Tomšič in ravnateljica Bernardka Sopčič.

Za tem je sledil še Županov sprejem najboljših učencev Glasbene šole Risto Savin Žalec skupaj z mentorji in ravnateljem Gorazdom Kozmusom. Dobitniki knjižnih nagrad, ki so v tem šolskem letu nizali vidnejše uspehe na področju glasbe Hana Krašovec, Iza Štih, Liza Tkalčec, Neja Jankovič, Pia Gracl, Pia Turk Žagar in Sofia Štih.

Na literarnem natečaju, ki ga je razpisala Medobčinska splošna knjižnica Žalec z naslovom Zgodbe moje doline, je poleg odličnega šolskega uspeha blestela Nina Lorenčak z Domišljijsko pripovedjo Bilo je nekoč v mojem kraju pod mentorstvom Mojce Cestnik.

Za kulturni program obeh sprejemov je poskrbela učenka kitare četrtega razreda Glasbene šole Risto Savin Žalec Pia Gracl, ki se lahko poleg glasbenih uspehov pohvali tudi s pisanjem avtorskih skladb.

Na dan poln vznemirjenja in lepih občutkov je župan vsem najboljšim učencem tako po učni kot po glasbeni plati zaželel srečo na nadaljni poti in izrazil željo, da bi se po končanem šolanju vrnili na Polzelo ter v svojem kraju nadaljevali karierno pot.

Lidija Praprotnik