ČLANI PD POLZELA USPEŠNI NA DRŽAVNEM PRVENSTVU V PLANINSKI ORIENTACIJI
13.6.2018
19. in 20. maja je bilo državno prvenstvo v planinski orientaciji, ki ga je organiziral MDO Primorska v okolici krajev Štanjel in Komen.

Za mladinske (C in Č) in člansko kategorijo (D) traja tekma dva dni. Prvi dan so v Štanjelu izvedli dnevno in nočno tekmo, drugi dan so imeli start v Štanjelu, cilj pa v Komnu. Ostale kategorije so imele start in cilj v Komnu, kjer smo reševali teoretične naloge, proga pa je bila v širši okolici Komna. Proge so bile zelo zahtevne, saj je pokrajina močno zaraščena. Na področju kjer so pogorele velike površine gozda je sedaj preraslo grmovje robinje (akacije) in robidovje. Tako ni bilo mogoče napredovanje od točke do točke v ravni liniji (po azimutu), ampak je bilo potrebno iskati prehode, kar je pomenilo večkrat vračanje in iskanje novega prehoda.

Na SPOTU je sodelovalo 49 ekip, od tega kar18 iz Savinjske lige ter od teh kar 6 iz PD Polzela. Državni prvaki smo postali v kategoriji Č (mladinci) in v kategoriji F (družina Sadnik). V odprti kategoriji G2 je bila družina Jazbec druga. V kategorijah A (osnovna šola do 6. razreda), v kategoriji B(osnovna  šola do 9. razreda) in veterani smo bili četrti.

Iz savinjske lige so državni prvaki v kategoriji A postali učenci Osnovne šole Ponikva, drugo mesto so osvojili iz osnovne šole Galicija. V kategoriji B so postali državni prvaki osnovnošolci do 9. r. iz PD Braslovče. V kategoriji C (srednješolci) so bili iz PD Vransko drugi.
    
Mirko Jegrišnik