SPOZNAVANJE ŠKOTSKE Z MLADINCI
6.12.2017
V petek, 10. 11. 2017, je na gradu Komenda na Polzeli ob 19. uri potekalo potopisno predavanje o Škotski, ki smo ga organizirali člani Mladinskega društva Polzela.

Gostja večera je bila Andreja Randl, študentka Pedagoške fakultete v Ljubljani, ki nam je podrobneje predstavila državo Škotsko in njene znamenitosti. Z njeno pomočjo smo izvedeli veliko novega o čudovitih pokrajinah, skozi katere se je tudi sama sprehodila, o skrivnosti jezera Loch Ness in njegovi znameniti pošasti Nessie, o tradicijah škotskih pivnic in o načinu življenja Škotov-o kiltih, dudah in seveda o znamenitem škotskem viskiju. Andreja je obiskala mnogo različnih krajev na Škotskem, o katerih nam je tudi veliko zanimivega in koristnega povedala. Po poslušanju Andrejinega potopisnega predavanja je marsikoga definitivno zamikalo, da bi obiskal pokrajine, ki nam jih nudi Škotska.

Predavanja so se udeležile vse vrste generacij, od tistih mlajših pa do tistih malce starejših, vsi pa so zelo uživali v predstavitvi, kaj nam Škotska lahko ponudi.

Nad predstavitvijo so bili gostje navdušeni, saj je Andreja odlična govorka, svoje besede pa je pospremila s čudovitimi fotografijami, ki jih je sama posnela med obiskom Škotkse.

Po zaključenem uradnem delu je sledila pogostitev, kjer smo ob kozarčku soka ali šampanjca prijetno pokramljali, hkrati pa se posladkali z domačim pecivom.

V prihodnosti bodo takšna potopisna predavanja zagotovo še organizirana, saj bi naše društvo rado povezalo mlajše in starejše generacije, saj mislimo, da se lahko od starejših veliko naučimo. Hkrati so ta predavanja zelo poučna in zanimiva, saj izvemo mnogo koristnih podatkov in nasvetov za načrtovanje novih potovanj.  
 
Karin Meh