MIKLAVŽ NA POLZELI IN V ANDRAŽU OBDARIL SKUPAJ 390 OTROK
6.12.2017
Na Polzeli je miklavževanje na predvečer  goda sv. Miklavža pripravila župnijska Karitas s sodelavci. V župnijski cerkvi sv. Marjete je Miklavž obdaril 350 otrok, ki so skupaj s starši cerkev napolnili do zadnjega kotička. V Andražu nad Polzelo v cerkvi sv. Andreja pa je obdaril 40 otrok.

Najprej je v cerkvi na Polzeli zapel otroški cerkveni pevski zbor Cekinčki, nato pa je zbrane nagovoril domači župnik Jože Kovačec, ki je pri tem mlade spodbudil k pridnosti, kar pomeni ubogljivost, prijaznost, spoštovanje, dobroto in še veliko drugih lepih lastnosti, ki so krasile tudi sv. Miklavža.

Kot vsako leto je tudi letos Miklavž imel številno spremstvo. Sledil je program mladinske veroučne skupine, ki je uprizorila igrico Pričakovanje Miklavža,  pripravila pa jo je Andreja Lesjak s sodelavkami. Sledil je Miklavžev nagovor, ki je bil zelo vzpodbuden, nato pa so razdelili darila.

Na slikah: Sv. Miklavž s svojim spremstvom pri obdaritvi najmlajših Polzelanov v župnijski cerkvi sv. Marjete na Polzeli.                                                      

Tone Tavčer